В Україні створи унікальний тримісний багі для ЗСУ (Фото)

Львівські винахідники створили унікальний транспорт для українських військових – тримісний багі «Тризуб». Цей багі призначений для використання під час спецоперацій, розвідки та патрулювання кордону.

Розробка багі проходила на металообробному підприємстві у Львові, яке раніше займалося виробництвом металевих конструкцій для автотранспорту, а також вантажних та туристичних причепів.

Багі «Тризуб» складається з трьох частин: бойової частини, моторного блоку з приводом та передньої частини з керуванням та передньою підвіскою. Однак розробники не обмежилися лише використанням стандартних вузлів відомих автомобілів Volkswagen Group, а багато елементів проектували самостійно.

Основна перевага цих багі у їхній зручній конструкції та можливості розмістити чотирьох осіб, один з яких може керувати кулеметом.

Під час розробки багі “Тризуб” інженери спілкувалися з військовими, які допомогли визначити необхідні характеристики. Так, за їхніми рекомендаціями було вирішено створити тримісний баггі замість двомісного, щоб збільшити можливості військових під час виконання різних завдань.

Баггі можуть розвивати швидкість до 120 км/год на трасі та 70 км/год за бездоріжжям. Вони також мають високу прохідність завдяки плоскому дну, що робить їх ідеальним засобом пересування для українських військових у різних умовах та на різних типах місцевості.

Джерело t4.com.ua

Не пропустіть