Для Тероборони масово відновлюють старі армійські вантажівки (Відео)

Сьогодні бійці Тероборони на передовій гостро потребують повнопривідних вантажних автомобілів, які необхідні і для доставки боєприпасів, і для перевезення особового складу. Закордонної техніки на всіх не вистачає, та й коштує вона чимало – близько 30 тис. доларів за одну уживану військову вантажівку. В результаті з’явився проект “Тачка на ТРОкачку”, який ремонтує для Тероборони старі військові автомобілі, переважно взяті з армійських складів, повідомляє DW українською.

До проекту за кілька місяців долучилося вже 15 компаній та громадських організацій, які допомагають фінансово та надають свої СТО та механіків. На сьогоднішній день до різних підрозділів Тероборони вже поставлено близько 150 різних повнопривідних автомобілів – «ГАЗи», «ЗІЛи», «Урали» та «КамАЗи». Усі транспортні засоби ретельно доводяться до робочого стану – у них перебирають двигуни та КП, замінюються гальмівні колодки та циліндри, шланги, проводка, оливи, фільтри, фари.

На шасі монтують нові бортові платформи. Автомобілі заново фарбуються. У результаті реанімація однієї машини коштує втричі дешевше, ніж покупка закордонного аналога. Поставлено за мету – вже до літа направити для тероборонівців дві сотні вантажівок. Підтримати проект «Тачка на ТРОкачку» може будь-хто.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть