Бійці ВСУ влучним ударом знищили ворожий ЗРК «Тор» (Відео)

Українські воїни продовжують перетворювати на металобрухт бронетехніку російських окупантів. Кілька днів тому неподалік Молочанська на Запорізькому напрямку вони знищили ворожий ЗРК «Тор».

Російський зенітний комплекс Тор-М2 виявила українська аеророзвідка. Машина стояла неподалік лісосмуги, а поряд з нею знаходився бойовий розрахунок. Розвідники оперативно передали інформацію нашим артилеристам і ті успішно відпрацювали по ворожій ЗРК. Окупантам також не вдалося врятуватись.

Судячи з точності та потужності вибуху, можна припустити, що ЗСУ використовували ракети GMLRS. А удар був здійснений із РСЗВ HIMARS. Детонації боєкомплекту не було. Ймовірно, цей «Тор» прямував на базу.

ЗРК «Тор» – це всепогодний тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної та протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки. Може працювати як у ручному, так і автоматичному режимі. Він сам контролює зазначений повітряний простір і самостійно захоплює всі повітряні цілі, не впізнані системою «свій-чужий».

Джерело autocentre.ua