Національна гвардія України отримала перші Новатор-2 (Фото)

Національна гвардія України отримала першу партію нових бронеавтомобілів «Новатор-2», виготовлених підприємством «Українська бронетехніка». За словами заступника командувача Нацгвардії Олександра Білоуса, ці машини будуть у кожній бойовій бригаді.

Бронеавтомобіль «Новатор-2» відрізняється від попередньої версії повністю закритим кузовом і подовженим на 10 см корпусом, що дозволяє перевозити бойову групу з 9 осіб. На даху встановлена броньована турель із 12,7-мм кулеметом Browning.

«Новатор-2» став першим вітчизняним бронеавтомобілем, оснащеним засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Споряджена маса машини зросла до 9660 кг (+2000 кг), а вантажопідйомність збільшилася до 3340 кг, що вимагало доопрацювання задньої підвіски.

Замість пружин встановили ресори та додаткову пару амортизаторів. З’явилися пневмобалони, що дозволяють регулювати жорсткість і змінювати величину дорожнього просвіту. Бронеавтомобіль побудований на шасі Ford F-550, має 6,7-літровий V8 потужністю 300 к.с. і максимальним моментом 1000 Нм при 1600 об/хв.

«Новатор-2» оснащений автоматичною 6- або 10-ступінчастою коробкою передач, розвиває максимальну швидкість 135 км/год. Шини з вставками Run-flat дозволяють при пошкодженні проїхати до 40 км зі швидкістю до 20 км/год.

Джерело autocentre.ua