В Україні створили легкий тактичний бронеавтомобіль “Джура” (Фото)

Український виробник бронетехніки НВО «Практика» вперше представив свій легкий тактичний бронеавтомобіль «Джура», повідомляє «Мілітарний».

«Джура» — це легкий бронеавтомобіль утилітарного типу, побудований на базі Toyota Land Cruiser 70. Він призначений для виконання тактичних завдань малого ризику та використання підрозділами поліції та Сил спеціальних операцій. Завдяки низькій вазі та компактним габаритам автомобіль може діяти максимально непомітно.

Конструктори модифікували шасі Land Cruiser 70, відоме своєю надійністю, посиливши підвіску та встановивши нову гальмівну систему для врахування збільшеної маси. На шасі встановлена бронекапсула із захистом рівня ПЗСА-4, що відповідає стандарту НАТО STANAG 4569 lvl 1, захищаючи від куль калібру 5,45 мм і підриву гранат.

Окрім версії пікап, пропонуються альтернативні варіанти з двовідсіковою капсулою для перевезення додаткових піхотинців або для використання як медевак. Машина вагою 5 тонн оснащена 200-сильним дизельним двигуном із крутним моментом 430 Нм, що робить її потужною та надійною, з мінімумом електроніки.

«Джура» має відкриту турель для кулемета калібру 7,62 з невеликим бронещитом, що забезпечує легкість модуля і знижує ризик перекидання на поворотах.