Військовим передали унікальні пункти управління на базі Volkswagen Crafter (Фото)

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» разом з групою компаній VIDI передали військовим п’ять командних пунктів управління безпілотними літальними апаратами на базі Volkswagen Crafter в рамках проєкту «Драйв розвідки». З лютого по квітень цього року було зібрано 15 255 720 грн на ці автівки, з яких 3 900 000 грн внесла група компаній VIDI.

По одному пункту управління БпЛА отримали 35-та, 36-та, 37-ма та 38-ма окремі бригади морської піхоти, а також 140-й окремий розвідувальний батальйон. Пункти управління оснащені акумуляторами для безперебійної роботи, системами опалення та кондиціонування, що дозволяє працювати за будь-якої погоди. Вони забезпечують мобільність, дозволяють швидко змінювати позиції та евакуювати обладнання у разі необхідності.

Універсальні командні пункти підходять для різних моделей БпЛА, таких як «ШАРК», «Лелека-100», «Фурія», «Валькірія», FlyEye, ACS-3 тощо. Вони були спроєктовані спеціалістами Фонду на базі прохідних мікроавтобусів з урахуванням бойового досвіду та побажань морпіхів.

Volkswagen Crafter є універсальним комерційним фургоном, який оснащений 2.0-літровим TDI дизельним двигуном, він доступний у кількох варіантах потужності: від 102 до 177 к.с. Максимальний крутний момент сягає 410 Нм. Crafter має передній, задній або повний привід, а також 6-ступінчасту механічну або 8-ступінчасту автоматичну коробку передач. Crafter відзначається великим вантажним об’ємом до 18,4 куб. м та максимальною вантажопідйомністю до 3 тонн, що робить його ідеальним для переоснащення в пункт управління.