Новий мотор Volkswagen поміщається в спортивну сумку (Фото)

Компанія Volkswagen показала, з чого зроблений електричний мотор для автомобіля ID.3, акцентувавши увагу на його компактних розмірах.

Усередині мотора знаходиться нерухомий статор, всередині якого в свою чергу обертається ротор. Статор виготовлений з безлічі мідних котушок. Проходить через них електричний струм, створює магнітне поле, яке і обертає ротор.

Тут діє проста електрофізика: “плюс” і “мінус” магнітів притягують один одного, однакові полюси – відштовхуються.

Volkswagen ID.3 оснащується мотором APP 310. Це безщітковий мотор з постійним магнітом. Назва розшифровується так: APP відносить мотор з розташуванням паралельно осі, а 310 – це максимальний крутний момент в Нм.

У цьому моторі максимальний крутний момент досягається навіть при низьких оборотах, що дозволяє використовувати одноступінчасту коробку передач. І мотор, і коробка випускаються на одному заводі в Касселі. При цьому весь силовий агрегат в зборі настільки малий, що вміщується в спортивну сумку.

Правда, важить він не так уже й мало – 90 кг, що, насправді, не так вже й багато навіть в порівнянні з компактними ДВЗ. Один лише двигун 1,0 TSI без КПП важить 97 кг. Максимальна потужність APP 310 становить 150 кВт або 204 к.с.


Не пропустіть