Volkswagen представив серійний електрокар із запасом ходу 550 кілометрів (фото)

Компанія Volkswagen представила серійну версію електрокара ID.3 на автосалоні у Франкфурті. Букви в назві машини розшифровуються як Intelligent Design і Identity (інтелектуальний дизайн й індивідуальність).

Самі німці називають цей електрокар своїм головним прем’єрою на мотор-шоу. Першу партію хетчбеків під назвою First Edition випустять в листопаді тиражем в 30 тисяч примірників, більша частина з них вже заброньовано. Перші автомобілі надійдуть до дилерів в середини 2020 році.

ID.3 став першим серійним електрокаром німців, побудованим на новій платформі MEB. Дизайн машини практично не відрізнятися від однойменного концепту, представленого раніше. Місце спеціальних камер зайняли звичні дзеркала заднього виду, а висувні дверні ручки замінили звичайними. Коефіцієнт лобового опору – 0,267.

Довжина новинки становить 4261 мм, ширина – 1809 мм, а висота – 1552 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2765 міліметрів. Маса електрокара – 1719 кілограмам.

Повністю технічні характеристики машини поки не розкриті. На даний момент відомо, що електрокар запропонують клієнтам в трьох версіях: з акумуляторами на 45, 58 і 77 кВт · год, які дозволять проїжджати без підзарядки 330, 420 і 550 км відповідно.


Не пропустіть