Lexus представив електрокар з футуристичним дизайном та інноваційними технологіями (Фото)

Lexus привернув увагу на Японській виставці в Токіо, представивши вражаючий концепт LF-ZC, наступного покоління BEV, що демонструє серійну модель, яка стартує в 2026 році.

LF-ZC, що розшифровується як Lexus Future Zero-Emission Catalyst, базується на новій архітектурі електромобіля та має модульну структуру, сформовану за допомогою gigacasting, що ділить кузов на три ключові частини; спереду, по центру і ззаду. Gigacasting впроваджується іншими виробниками автомобілів, насамперед Tesla, і Lexus заявляє, що його конфігурація дозволить передній та задній частині LF-ZC бути структурно незалежними, що дозволить швидко інтегрувати нові та покращені батареї.

Ключем до втілення LF-ZC у реальність стане найсучасніша складальна лінія, на якій автомобіль їздитиме самостійно, використовуючи лише акумулятор, двигун, шини та компоненти бездротового терміналу, усуваючи потребу в конвеєрній лінії складання на виробничій лінії. Тим часом автомобіль буде оснащений призматичними батареями, які, за словами Lexus, покращать запас ходу та зменшать вагу.

Його форма є чимось середнім між спортивним седаном і універсалом, чимось схожим на Kia EV6, хоча він розташований набагато нижче до землі і позбавлений будь-яких традиційних атрибутів кросовера. Він слідує темі дизайну «Провокаційна простота», придуманої Lexus, яка є еволюцією поточної мови стилю фірми.

Lexus поки не надав технічних характеристик електричної силової установки концепт-кара, але зазначає, що вона оснащена фірмовою системою повного приводу Direct4 і системою дистанційного керування, подібною до Lexus RZ.


Не пропустіть