Audi розробляє нове розкішне електричне купе (Фото)

Першою моделлю Audi, побудованої на новій платформі Premium Platform Electric (PPE), розробленою спільно з Porsche, стане чотирьохдверне купе невеликого розміру.

Нова модель, вперше представлена ​​в березні, з’явилася на офіційних на знімках, випущених німецькою компанією, що демонструють стратегію розвитку електромобілів, яка передбачає запуск 20 нових екологічно чистих моделей на чотирьох різних платформах до 2025 року.

Платформа PPE призначена для повнорозмірних моделей Audi і Porsche – як традиційних автомобілів, так і позашляховиків – і може бути адаптована для моделей різної довжини і ширини колії. Вона оснащена 800-вольтової системою, здатною заряджатися від мережі потужністю до 350 кВт, і може приймати батареї різних розмірів – із заявленою дальністю понад 500 км.

Платформа в стандартній комплектації оснащена заднім двигуном з можливістю додавання другого електромотора на передню вісь, що забезпечує повний привід. Архітектура також може використовувати такі системи, як управління крутним моментом і управління всіма колесами, які не представлені на платформі MEB Volkswagen Group, для якої Audi також розробляє моделі.

Audi не надала подробиць про продуктивність нової платформи PPE, але каже, що вона «в цілому схожа на MEB».

Нове чотирьохдверне купе, представлене автовиробником, має розмір приблизно з Audi А4, з дизайном, схожим на стрімкий A7 Sportback, і решіткою радіатора і бамперами, які перегукуються з E-tron GT. Модель все ще перебуває на ранніх стадіях проектування, і вона «може бути найважливішою машиною на цій платформі», оскільки вона допоможе показати напрямок, в якому будуть рухатися майбутні моделі.

Компанія заявила, що автомобілі на базі PPE почнуть випускатися на початку наступного десятиліття, а модель Sportback стане зразком архітектури, яка була розроблена для охоплення широкої лінійки «від середнього класу до класу люкс». Вона буде використовуватися в якості основи для кросоверів, позашляховиків, моделей Sportback і універсалів. Це говорить про те, що в кінцевому підсумку він буде використовуватися для електрифікованих моделей більш високого рівня, таких як A6 Avant, A7 Sportback, A8, Q7 і Q8.

До моделей PPE приєднаються автомобілі, побудовані на трьох інших платформах EV. Вже запущений E-tron використовує модифіковану версію платформи MLB Evo. Скоро з’явиться E-tron Sportback, і Audi натякнула, що може послідувати третій варіант, хоча поки залишається неясним, в якому кузові.

Майбутній E-tron GT стане родинним автомобілем для Porsche Taycan, який використовують архітектуру J1, призначену для високопродуктивних моделей.

Audi також буде розробляти моделі великого об’єму на платформі MEB Volkswagen Group, яку також використовують VW, Seat і Skoda. Першою новинкою від Audi на MEB, яка повинна з’явитися в 2020 році, стане електричний кросовер Q4 E-tron.