Geely офіційно представила новий кросовер (фото)

У китайському місті Нанкін відбулася офіційна презентація нового автомобіля Geely Icon – другого кросовера бренду, побудованого на платформі BMA (B-segment Modular Architecture). Новинка розроблена спільно з Volvo.

Зберігши основні риси концепту, який представили на міжнародному автосалоні в Пекіні в 2018 році, Geely Icon демонструє вдосконалену дизайнерську концепцію Geely. Geely Icon відходить від традиційного позашляхового дизайну і втілює більш мінімалістичні і чіткі форми. Кузов серійного Geely Icon зберіг чітку блочну структуру концепт-кара.

У серійного Icon також залишилася горизонтальна решітка радіатора прямокутної форми, фари у формі петлі нескінченності й тонкі світлодіодні денні ходові вогні. В задніх ліхтарях прямокутної форми також простежується мотив нескінченності.

Інтер’єр Geely Icon також виконаний в мінімалістичному дизайні. Завдяки цьому в автомобілі з’явилося більше вільного простору. На торпедо розташовуються два великих екрани – панель приладів і центральна інформаційно-розважальна консоль.

Поки в лінійку двигунів входить єдиний турбодвигун Volvo об’ємом 1,5 літра, що забезпечує віддачу в 177 к.с.. Цей агрегат поєднується з 7-діапазонною роботизованою трансмісією. Привід виключно передній.