Kia представила перші фото нової Optima

Корейська компанія Kia розповсюдила інформацію про новий седан K5, який в нас продається під назвою Optima. Офіційна прем’єра новинки повинна відбутися в найближчі тижні. Незважаючи на те, що ця версія автомобіля призначається для домашнього ринку, європейська та глобальні модифікації Optima майже не відрізнятимуться від К5.

Так, Kia позиціонує новинку як «седан в стилі фастбек» ​​- через сильно завалену задню стійку і короткий багажник. Крім цього, автомобіль отримав фірмову радіаторну решітку «Посмішка тигра» зі складним тривимірним малюнком, світлодіодні фари Z-подібної форми і ліхтарі, з’єднані тонкою світлодіодним смугою.

Нова KIA Optima стала довшою і ширшою попередника: габаритна довжина кузова зросла на 50 міліметрів, а ширина – на 25 міліметрів. Тепер ці параметри складають 4905 і 1860 міліметрів відповідно. Висота, навпаки, зменшилася на 20 міліметрів і стала 1445 міліметрів. У свою чергу, колісна база «розтягнулася» на 20 міліметрів, і тепер становить +1445 міліметрів від передньої до задньої осі.

Офіційних знімків салону ще немає, також марка поки не розкриває подробиці про оснащення і моторну гаму автомобіля.