Нова марка Cupra: офіційно представлений кросовер Formentor (Фото)

Вперше про те, що у іспанського SEAT з’явиться новий автомобільний бренд, стало відомо в 2018 році

Раніше слово Cupra, яке означає «кубкові гонки», використовувалося для позначення спортивних модифікацій «Сеата». Але тепер Cupra – це окрема марка. Причому, з великими амбіціями.

І сьогодні, 3 березня, Cupra представила свій перший самостійний автомобіль, який не має прямих аналогів у «Сеата». Називається він Formentor (ім’я дано на честь одного з мисів на Майорці). За своїми розмірами цей кросовер мало чим відрізняється від Volkswagen Tiguan (у них навіть розмір колісної бази однаковий). Але якщо «Тігуан» орієнтований більше на розумних покупців, то Cupra б’є по емоціях.

Про це говорить як яскравий дизайн, так і багата комплектація з величезним екраном мультимедійної системи, кнопкою запуску на кермі та ін. Та й двигун тут теж емоційний: 2-літровий турбований потужністю 310 к.с. (Плюс система повного приводу). Крім того, заявлена ​​і гібридна версія Formentor з бензиновим агрегатом 1,4 л (150 к.с.) і електродвигуном потужністю 115 к.с., яка може проїжджати на одній електриці до 60 км (така машина доступна тільки в варіанті з переднім приводом).

Взагалі треба зазначити, що справи у SEAT останнім часом йдуть непогано (а ще ж недавно ходили чутки про можливу ліквідацію марки). «2019 рік був найкращим у нашій історії. Ми були найбільш швидкозростаючим за обсягом брендом в Європі, досягаючи двозначного зростання третій рік поспіль в умовах падаючих ринків», – заявив глава SEAT Карстен Ісензее.

На Cupra у іспанців великі плани. Передбачається, що вже зовсім скоро на цей бренд доведеться 10% від всіх продажів компанії. А в наступному році під брендом Cupra буде продаватися вже шість моделей.