Skoda придумала назву для свого нового маленького кросовера (Фото)

Компанія Skoda готує новий компактний кросовер. Йому вже придумали ім’я. Відповідно до традицій, прийнятими чеською маркою, назва обов’язково має починатися на букву «К» і закінчуватися на «Q».

Прем’єра нового кросовера запланована на березень 2021 року. Слово «Kushaq» можна перевести з санскриту як «король» або «імператор». Назва новинки вказує на те, що модель адресована виключно індійському ринку і не матиме глобального статусу. За словами представників марки, новий кросовер відрізняється оптимальним співвідношенням ціни, технологічності і якості.

Поки про новий Skoda Kushaq відомо небагато. Він побудований на спрощеній версії модульної архітектури MQB-A0-IN. Дизайн серійної версії виконають в дусі концептуального кросовера Vision IN, представленого в лютому 2020 року. Довжина шоу-кара становила 4 256 мм, розмір колісної бази – 2 671 мм. Під капотом переховувався 1,5-літровий турбомотор TSI потужністю 150 к.с., який поєднувався з роботизованою коробкою передач. Схоже, що новий кросовер стане для Індії альтернативою Skoda Kamiq. Його основні конкуренти – корейські Kia Seltos і Hyundai Creta.