Новий універсал Peugeot 308 вперше помічено на тестах (Фото)

Peugeot 308 наступного покоління вже тестувався на дорогах загального користування, але все шпигунські прототипи мали кузов хетчбек. Сьогодні з’явилися знімки, на яких відображена версія моделі в кузові універсал.

308 може бути більш популярним на європейському ринку як хетчбек, але це не означає, що немає попиту на варіант з довгим дахом. Старий світ як і раніше чекає практичних універсалів, і французька фірма відповість, випустивши новий стильний 308 SW.

Судячи з фотографій, наступне покоління моделі збереже основні пропорції свого попередника. Короткі обвіси створюють спортивний силует, автомобіль може бути трохи довше, ніж 308 SW попереднього покоління.

Прототип отримав великі колеса, а поєднання з низкопрофільними шинами створює більш агресивний вигляд. Швидше за все, це серійний кузов автомобіля без фальшивих панелей маскування. Передня панель все ще залишилася в камуфляжі, але видно гострі фари зі світлодіодними ДХВ.

Новий 308 буде побудований на вдосконаленій платформі Peugeot EMP2, яка дозволить більш широко використовувати електрифіковані силові агрегати. Фактично, кожен двигун нової моделі C-сегменту буде пропонувати якесь електричне посилення – м’який гібрид або підключаємий гібридний двигун. Пізніше, протягом життєвого циклу моделі, очікується, що вона отримає нову систему PHEV потужністю до 225 кінських сил.

Ходять чутки, що хетчбек 308 і універсал будуть не єдиними версіями цієї моделі. Також може бути представлений варіант в стилі позашляховика, з більш високим дорожнім просвітом.