Skoda розкрила інформацію про нове покоління Fabia (Фото)

Компанія Skoda розкрила інформацію про нове покоління Fabia, офіційна прем’єра якого відбудеться в 2021 році.

Як повідомляє чеський автовиробник, Skoda Fabia побудують на платформі MQB-A0, яка дозволить зробити кузов жорсткіше і збільшити простір в салоні і багажнику, об’єм якого виросте на 50 літрів, до 380 літрів. Новинка буде на 110 мм довше, на 48 мм ширше і на 7 мм нижче попередника, а колісна база зросте на 94 мм.

Дизайн Fabia буде виконаний у фірмовому стилі сучасних моделей Skoda. Оснащення хетчбека стане включати в себе цифрову панель приладів, нову мультимедійну систему, до дев’яти подушок безпеки, а також ряд «розумних» дрібниць в рамках філософії Simply Clever – складаюча спинка переднього сидіння, роз’єм USB-C в дзеркалі заднього виду, знімні кишені під кришкою багажника і підсклянник, власники карток і ручок біля важеля коробки передач і речовий ящик на центральному тунелі перед задніми сидіннями, а також знімний сонцезахисний козирок на панорамному даху.

Заявлено, що поліпшена аеродинаміка кузова, в тому числі за рахунок активної аеродинаміки, знизить шум в салоні і поліпшить паливну економічність. У лінійку моторів нової Skoda Fabia увійдуть 3-циліндровий 1-літровий бензиновий двигун (у атмосферних версій на 65 і 80 к.с., а також турбованих на 95 і 110 к.с.), а флагманським двигуном стане 4-циліндровий 1,5-літровий 150-сильний турбомотор.

Силові агрегати стануть поєднуватися з 5- і 6-ступінчастою механічною коробками передач і 7-ступінчастою роботизованою трансмісією DSG. Привід, як і раніше, буде тільки переднім. В оснащення хетчбека увійдуть сучасні системи активної безпеки.

Нагадаємо, поточне покоління Skoda Fabia випускається з 2015 року. Нову модель розсекретять навесні 2021 року. На 2022 рік запланована прем’єра універсала Skoda Fabia Combi нового покоління.