Китайці розкрили великий кросовер на базі Volvo XC90 (Фото)

Китайська «дочка» Geely – фірма Lynk & Co – розкрила великий кросовер 09. Новинка базується на модульній архітекутрі SPA – «старшої» платформі Volvo, яка є основою XC90. Очікується, що Lynk & Co 09 оснастять турбомотором Volvo Drive-E, а ставку зроблять на помірні і заряджаються гібридні силові установки.

Габаритні розміри Lynk & Co 09 не називаються, але немає сумнівів, що мова йде про семимісний автомобіль довжиною близько п’яти метрів. Дизайнери китайської марки зберегли впізнавані фари, але в іншому подібності з іншими Lynk & Co мінімум, однак і у інших брендів явних запозичень немає.

Схоже, що передньопривідна платформа SPA з поперечним розташуванням двигуна збережеться і у третього покоління Volvo XC90, тобто Lynk & Co 09 виявиться «родичем» не тільки нинішнього XC90, а й його наступника.

Очікується, що китайці дозволять покупцям 09 вибирати між механічним повним приводом з муфтою підключення задньої осі, і електричним повним приводом з електромотором в приводі задніх коліс. Трансмісія безальтернативна – 8-ступінчастий “автомат” Aisin.

Крім звичайних неелектрифікованих версій передбачено два види гібридних силових установок: помірна HEV і заряджається PHEV. Віддача буде варіюватися в діапазоні від 252 (звичайний мотор 2.0) до 431 кінської сили (зв’язка мотора 2.0 і електродвигуна).

Публічна прем’єра Lynk & Co 09 відбудеться найближчим часом, але дата дебюту поки не розкривається. На внутрішній китайський ринок «дев’ятка» вийде до кінця року. На експорт моделі Lynk & Co поки поставляються не так активно, як лінійка материнської фірми Geely, але в міру розширення гами ситуація може змінитися.