Nissan готує новий недорогий позашляховик (Фото)

У модельному ряду Nissan може з’явитися новий компактний пікап, який буде конкурувати на американському ринку з представленими недавно Ford Maverick і Hyundai Santa Cruz.

Попит на невеликі пікапи зростає в США рік від року. Тому в Nissan задумалися про випуск моделі, яка розташується на сходинку нижче Frontier (на фото). До 2030 року Nissan зобов’язався випускати на ключових ринках, таких як США, тільки електрифіковані моделі, тому з великою часткою ймовірності новий пікап отримає електричну силову установку.

Новинку можуть побудувати на платформі CMF-EV, що лежить в основі електричного кросовера Nissan Ariya. У розмові з журналістом Automotive News віце-президент Nissan по продажах і регіональним операціями в США Джуді Уїллер не підтвердила чутки, але і не спростувала їх: «Обговорюються найрізноманітніші речі. Не знаю, чи йде тут якесь серйозне обговорення, але це цілком можливо. Сегмент пікапів представляє великий інтерес. Клієнти все частіше прагнуть придбати автомобіль для повсякденного життя, який може сміливо виїжджати на бездоріжжя».

Дані агентства IHS Markit свідчать, що продажі невеликих пікапів, включаючи Ford Maverick і Hyundai Santa Cruz, виростуть до 99 000 одиниць в 2023 році. Поки справи в сегменті повнорозмірних пікапів у Nissan c його величезним Titan йдуть не дуже добре (з часткою в 1,5%). У компактного і недорогого пікапа буде більше шансів захопити на ринку нову нішу.