Toyota перетворила Supra на болід для драг-рейсингу (Фото)

Компанія Toyota Motor побудувала новий болід для змагань у професійній американській серії драг-рейсингу NHRA Camping World Drag Racing Series, що проводиться під егідою Національної асоціації хот-родів США. Нагадаємо, драг-рейсинг — це спринтерські заїзди прямою на дистанції 402 метри (1/4 милі).

Японський автоконцерн бере участь у NHRA вже 20 років у двох класах – це Top Fuel та Funny Cars. Болід для сезону 2022 року називається GR Supra і має кузов, стилізований під серійне купе Toyota GR Supra, при цьому, зрозуміло, що жодної спільної деталі в машин немає.

Драг-рейсинговий болід має трубчасте шасі, композитний кузов та характерні для таких спортпрототипів пропорції з довгим звуженим носом, зміщеною назад кабіною та масивною задньою частиною. Новий прототип створювався підрозділом Toyota Racing Development у тісній співпраці з гонщиком команди Toyota Джей-Аром Тоддом. Тодд підказав кілька рішень інженерам TRD – зокрема, на його прохання вони збільшили простір у салоні в районі шолома та обшили кокпіт зсередини пінопластом.

Двигуни для болідів NHRA регламентуються організаторами, тому GR Supra оснащений мотором V8 об’ємом 8,2 л, укомплектованим турбонагнітачем. У трансмісії таких машин багатоступеневе зчеплення замість звичайної КП.

GR Supra NHRA почне використовуватись із сезону 2022 року.