Представлено останню модель Morgan з мотором V8 (Фото)

Не дивлячись на те, що британська компанія Morgan ще у 2018 році вимушено розпрощалася із восьмициліндровими машинами (концерн BMW припинив виробництво атмосферних моторів V8) партія нових авто з такими двигунами все ж була випущена. Тираж моделі Morgan Plus 8 GTR складе всього дев’ять екземплярів.

Для ентузіастів марки розробили купе Morgan Plus 8 GTR, що нагадуж гоночні моделі 90-х років. Сам по собі кузов у машини стандартний для класичної моделі Plus 8, але стоять нові крила з вентиляційними прорізами, спеціальні аеродинамічні елементи, а також жорсткий верх замість складаного. Ще одна особливість новинки – це високі двері.

Деякі елементи шасі Morgan Plus 8 GTR були доопрацьовані з огляду на актуальні моделі компанії. Під капотом є стандартний для останньої моделі Plus 8 атмосферний агрегат BMW N62 робочим об’ємом 4,8 літра. У вихідній специфікації він розвиває 372 к.с., але для виконання GTR віддача трохи збільшена. Клієнтам запропоновані «механіка» або 6-ступеневий «автомат» ZF.

Тираж нової моделі Morgan Plus 8 GTR обмежений кількістю шасі: їх лише 9 штук, і в них заздалегідь визначені тип трансмісії, а також розташування керма. Поки що готове лише одне купе, яке відправлять замовнику в Данію. Решту вісім автомобілів дороблять протягом 3 місяців. Кожен екземпляр новинки буде індивідуально сертифікований для допуску на траси загального користування.