Кросовер Toyota Highlander оновився та отримав турбомотор (Фото)

Компанія Toyota оновила великий кросовер Highlander для ринку США: зі зміною модельного року позашляховик буде пропонуватися тільки з чотирициліндровими моторами, хоча зараз оснащується атмосферним V6. Крім того, кросоверу замінять нинішнє медіаобладнання більш сучасним, а екрани більшими.

Нинішній 3,5-літровий V6 розвиває 299 к.с і 356 Нм обертового моменту. Турбована “четвірка” об’ємом 2,4 літра, яка прийде йому на зміну, забезпечить 269 к.с. та 418 Нм. Таким чином, кросовер втратить у потужності, але виграє у показниках тяги. Крім того, новий мотор значно чистіший від попереднього. За даними виробника, обсяги викидів оксиду азоту зменшено більш ніж на 50%.

Для нового двигуна запропонують як тільки передній привід, так і повний. До останнього додається система управління вектором тяги. Вона працює за рахунок перерозподілу моменту, що крутить, між колесами задньої осі.

Оновлений Toyota Highlander отримає нову медіасистему, що дебютувала на ринку США разом із пікапом Tundra. Вона забезпечує, наприклад, бездротове підключення відразу двох смартфонів, роздачу інтернету і доступ до хмарної навігації, а також розуміє голосові команди.

У топових комплектаціях Toyota Highlander буде оснащуватися парою 12,3-дюймових дисплеїв (раніше панель приладів мала діагональ 7 дюймів). Прилади отримають чотири варіанти відображення інформації. Для середніх виконань восьмидюймовий центральний екран можна буде замінити на 12,3-дюймовий за доплату, а в базових дисплей на 4,2 дюйми поступиться місцем 7-дюймового пристрою. Бездротова зарядка для гаджетів переїхала з центрального тунелю на полицю під екраном.

Крім іншого кросоверу розширять можливості оформлення кузова та обробки інтер’єру, збагатять комплектації новими опціями та запустять два лімітовані варіанти для гібридної та бензинової модифікацій. Відрізнятимуться вони дизайнерськими акцентами.