Subaru представила нову Impreza (Фото)

Компанія Subaru представила на автосалоні у Лос-Анджелесі шосту генерацію моделі Subaru Impreza. Поки що дебютував лише хетчбек, який де-факто є копією показаного у вересні кросовера Crosstrek, відрізняючись від нього лише підвіскою та обваженням.

Світлодіодна оптика тепер є вже у базовій комплектації Base, а екран мультимедіа, що отримала підтримку Apple Carplay та Android Auto, у топ-версіях зріс до 11,6 дюйма.

В цілому автомобіль став набагато «розумнішим» за попередника. Клімат-контроль тепер взаємодіє з датчиками присутності пасажирів, і якщо в салоні перебуває лише водій, він автоматично знижує ефективність обдування пасажирських зон.

Окрема увага приділена безпеці та технологіям допомоги водієві. Зокрема, з’явився фірмовий комплекс EyeSight наступного покоління з оновленим програмним забезпеченням, збільшеним кутом огляду камер та наявністю додаткової, третьої ширококутної камери, що дозволяє електроніці краще розпізнавати пішоходів та велосипедистів, щоб у разі чого вчасно знизити швидкість та уникнути ДТП.

2,0-літровий двигун залишився на місці – він, як і раніше, видає 154 к.с. і 197 Нм крутного моменту. Тим часом відроджена топ-версія Impreza RS відтепер оснащена 2,5-літровим двигуном потужністю 185 «коней» (241 Нм), який раніше ставився лише на старші моделі бренду. Трансмісія – варіатор Lineartronic («механіки» більше немає). Повний привід отримав електронну систему управління вектором тяги за допомогою штатних гальм (така надбудова раніше була тільки у моделі WRX).

Продажі нової Subaru Impreza на ринку США розпочнуться навесні 2023 року.


Не пропустіть