BMW X5 та X6 серйозно оновилися. Ґрати радіатора тепер світяться (Фото)

Німецька компанія BMW офіційно представила оновлені версії кросоверів X5 та X6. Їхнє виробництво розпочнеться у квітні поточного року.

Головним стало оновлення всієї лінійки силових агрегатів. Так, базовий бензиновий трилітровий мотор із рядним розташуванням шести циліндрів став потужнішим на 40 к.с. і тепер видає 375 «коней». Це дозволило скоротити час розгону до «сотні» для кожного автомобіля до 5,2 секунди.

Цей же силовий агрегат є основою для гібридної системи, що підзаряджається. Разом із електромотором він генерує вже 483 к.с. та дозволяє прискорюватися до 100 км/год за 4,6 секунди. Ємність тягової батареї збільшилася до 25,7 кіловат-годин, а загальний запас ходу на електротязі зріс на 16 км – до 64 кілометрів.

На вершині моторної гами залишається двигун V8, оснащений 48-вольтним «м’яким» гібридним приводом. Тепер ця силова установка видає 523 к.с., з яких 12 к.с. припадає на електротягу.

Також кросовери отримали нову головну оптику та задні ліхтарі, нові передні ґрати. З цікавого, для X5 тепер як опція пропонується підсвічування передніх ґратів, тих самих фірмових «ніздрів». А у X6 насамперед опційний М-пакет став частиною стандартного оснащення.