Volvo представила найбезпечніший електрокросовер у світі (Фото)

Компанія Volvo представила новий компактний електричний кросовер Volvo EX30. За розмірами він навіть менший за знайомий нам Nissan Qashqai: його довжина складає всього 4233 мм, а колісна база, розтягнута до 2650 мм, дозволяє водію і пасажирам почуватися в EX30 так само комфортно, як, наприклад, у XC60.

Volvo EX30 – найшвидший Volvo в історії. У топ-версії, яка отримала відразу два електродвигуни (утворюють собою повний привід), він набирає «сотню» всього за 3,6 секунди, а ось його максимальна швидкість задля безпеки обмежена на позначці 180 км/год.

Більш дешевим виконанням дісталася одномоторна силова установка на задній осі потужністю 272 кінські сили. Вона дозволяє розганятись до 100 км/год лише за 5,7 секунди, що теж є дуже непоганим результатом навіть за мірками електрокарів.

Європейська методика WLTP обіцяє запас ходу в 480 кілометрів, а по китайському CLTC найдальнобійніша версія Volvo EX30 з топовою батареєю і заднім приводом і взагалі має проїхати 590 кілометрів.

Крім посиленого кузова, підвіски з високоміцної сталі та додаткової подушки безпеки на внутрішній стороні крісла водія, кросовер отримав електронну систему оповіщення при відчиненні дверей, яка буде попереджати візуальними і звуковими сигналами щоразу, коли водій або пасажир захочуть відкрити двері перед велосипедистом, що проїжджає чи учасником дорожнього руху.

Початок приймання замовлень на Volvo EX30 в Європі вже відкрито – мінімальний цінник склав 36 000 євро. Крім того прийом замовлень відкрито не лише в Європі, а від учорашнього дня і в Україні. Саме український ринок став одним з обраних для перших квот замовлень. Вартість в Україні стартує від 1 310 000 грн в офіційних дилерських центрах Volvo в Україні.


Не пропустіть