Електромобіль від Volvo: нова інформація

Про свої плани електрифікації шведський виробник повідав в природоохоронному звіті за 2015 рік. Компанія вже пропонує ринку гібридну модифікацію кросовера XC90, проте в найближчих планах таких моделей стане набагато більше, що зажадає грунтовного коригування виробничої програми. До 2025 року Volvo має намір випустити мільйон електрифікованих автомобілів, а електротягу в чистому вигляді поставити на потік вже в 2019 році, пише motorglobe.org

Глава компанії Volvo Cars Хакан Самюельссон оголосив, що незабаром кожна модель буде мати у своєму розпорядженні пару гібридних версій: «Це амбітна мета. Нам буде непросто, але Volvo прагне бути на передньому краї мейнстріму в сторону електричної тяги».

Основою проектів стануть дві платформи. Для великих моделей (серій 90 і 60) використовують новітню Scalable Product Architecture (SPA), на якій базується нове покоління седанів S90 і універсалів V90. Решта моделей очікують перспективний візок Compact Modular Architecture (CMA), спочатку розрахований на гібридні і повністю електричні приводи.