Toyota готує зменшену версію культового Land Cruiser (Фото)

Toyota планує розширити лінійку своїх позашляховиків новою моделлю, яка стане частиною сімейства Land Cruiser. Очікується, що новинка, з великою ймовірністю названа FJ Cruiser, дебютує в листопаді цього року, а першим ринком для неї стане Таїланд. Автомобіль буде компактним варіантом позашляховика в родині Land Cruiser.

Нова модель буде побудована на модернізованій платформі IMV, яка вже використовується в популярних моделях Hilux і Fortuner. Дизайн автомобіля включатиме компактний квадратний кузов та м’язисті колісні арки, натхненні концепцією Compact Cruiser EV. Довжина машини буде менше 4,5 метра, а відстань між осями — 2,75 метра. Очікується, що під капотом будуть 2,4- і 2,8-літрові дизельні мотори.

Для різних ринків планується випускати різні варіанти автомобіля. Європейська версія FJ Cruiser може бути побудована на платформі TNGA і матиме інший дизайн та іншу лінійку двигунів, серед яких, ймовірно, будуть гібридні силові установки.

Новий FJ Cruiser буде конкурувати з такими моделями, як китайські Tank 300 і BYD Leopard 05, які мають аналогічні розміри та характеристики.

Джерело motor1.com