На Лондонському моторшоу дебютують два британських спорткари

Свої новинки готові представити фірма Noble Automotive і відроджена компанія TVR, пише auto.mail.ru.

Незважаючи на те, що обидва автомобілі заявлені як дебютанти Лондонського автосалону, назвати їх такими складно. TVR представить всього лише макет майбутнього спорткара, який, імовірно, отримає ім’я Griffith. А Noble M600 відомий вже не перший рік, адже вперше постав перед публікою ще в 2009 році. У Лондоні буде представлена ​​його допрацьована модифікація SVR, за назвою дилера Noble.

Про спорткар TVR поки відомо небагато. Машина отримає карбоновий кузов, восьмициліндровий мотор компанії Cosworth потужністю 400-450 к.с., буде важити 1150 кг і розганятися до першої сотні менш ніж за 4 с. За словами розробників, до числа яких належить легендарний британський конструктор формульних болідів і суперкара McLaren F1 Гордон Мюррей, в конструкції машини використано багато розробок зі світу автоспорту.

Участь в проекті Гордона Мюррея підігріло інтерес до машини, і, не дивлячись на те, що спорткар надійде в продаж тільки в кінці наступного-початку 2018 року, фірма TVR вже зібрала 400 попередніх замовлень. Машина буде випускатися як з кузовом купе, так і кабріолет, і буде коштувати близько 65 000 фунтів стерлінгів або 94 285 доларів за базову модифікацію.

Noble M600 свого часу справив хороше враження на цінителів спортивних автомобілів завдяки своїм характеристикам. Розробник автомобіля Лі Ноубл зробив дуже нетрадиційний хід, оснастивши спорткар 4,4-літровою “вісімкою” Yamaha, з якої вдалося зняти 650 к.с. До першої сотні спорткар, що важить 1198 кг, розганяється за 3,6 с, до другої за 8,9 с, а максимальна швидкість — 360 км/год.

На прохання дилера Noble, компанії Super Veloce Racing (SVR), Лі Ноубл трохи допрацював машину, зокрема, потужність двигуна виросла до 662 к.с. (818 Н∙м), що призвело до збільшення максимальної швидкості на 2 км/год. Крім того, вагу машини вдалося дещо знизити за рахунок більш легких кованих колісних дисків. Фактично мова йде про звичайнісінький заводський тюнінг, причому досить скромний. Однак це не завадило Noble і SVR відправити машину на Лондонське моторшоу мало не під виглядом повноцінної новинки. Втім, новини про стан як Noble, так і TVR приходять настільки рідко, що навіть показ макета і тюнінгу спорткара можна вважати подією.