Британський Aston Martin розробляє конкурента Ferrari 488

Як стало офіційно відомо нашим британським колегам, компанія Aston Martin розробляє конкурента для італійського спорткара – Ferrari 488. Очікується, що новий средньомоторний спортивний автомобіль «Астона» побачить світ не раніше, ніж через 4 роки.

В даний час інженери компанії працюють над створенням гіперкара AM-RB001, який створювався за участю головного інженера команди Формули-1 Red Bull Racing – Енріа Ньюї.

Технічний «гуру» цього колективу з «Ф-1» займався дизайном і аеродинамічною ефективністю нового гіперкара Aston Martin. Презентація цієї моделі відбудеться в 2018 році. Автомобіль випустять тиражем в 100 машин.

Ймовірно, отримані знання при створенні AM-RB001 зможуть допомогти інженерам «Астона» при створенні конкурента Ferrari 488. Серійний AM-RB001 буде використовувати в якості рушійної сили 12-циліндровий атмосферний мотор з просунутою системою охолодження.

Пару йому складе коробка передач, що використовується в болідах Формули-1. Потужність силової установки нового гіперкара складе 900 кінських сил, а на розгін з місця до першої «сотні у гіперкара буде йти приблизно дві секунди. Що стосується пікової швидкості автомобіля, то вона буде обмежена електронікою на позначці в 320 кілометрів на годину.