Компактний кросовер Volkswagen: перша інформація про новинку

Як стало офіційно відомо «Дейлі-Мотор» з повідомлень, опублікованих німецькими автомобільними ЗМІ, компанія Volkswagen в 2018 році проведе офіційну презентацію свого нового кросовера, створеного на платформі моделі Polo нової генерації. Автомобіль буде представляти собою «паркетник» субкомпактного класу. Його офіційна назва виявиться T-Cross. Новинку спроектують з оглядкою на концепт-кар T-Cross Breeze.

Для модульної платформи автомобіль використає базу MQB. У його моторну гамму увійдуть бензинові двигуни, робочий об’єм яких буде становити від 1 до 2-літрів. Крім того, автомобіль надійде в продаж також в гібридній модифікації.

За попередніми даними, в серійному виконанні новий T-Cross буде називатися інакше. В якості одного з найбільш правдоподібних варіантів можна назвати ім’я Polo SUV.

У базовій версії новий кросовер VW буде продаватися виключно з передньопривідною модифікації, проте для більш дорогих комплектацій буде доступна система повного приводу.

Німецький автогігант вже приступив до тестів своєї новинки, яка поки обкатується на дорогах Німеччини в так званому «мулі» (кузов іншої моделі, натягнутий на нове шасі).

За деякими даними, які поки не підтверджені з боку Volkswagen, цінник цієї моделі може скласти близько 15 тисяч євро.