Ford представив Fiesta ST і дуже здивував усіх (Фото)

Ford представив «гарячий» хетчбек з … трициліндровим двигуном

При цьому характеристики нового покоління Ford Fiesta ST вражають – під капотом маленької машинки ховаються 200 к.с., а максимальний обертовий момент силового агрегату дорівнює 290 Н ∙ м (об’єм силового агрегату – 1,5 л). Хороша і динаміка: 0-100 км / год машина розганяється за 6,7 с, що на 0,2 с швидше, ніж раніше.

А адже раніше Fiesta ST мала 4-циліндровий двигун об’ємом 1,6 л, який видавав 182 к.с. Та й крутний момент у нього був скромнішим – 240 Н ∙ м. Правда, згадаємо, що у «Фієсти» була ще й спецверсія ST200, яка мала мотор потужністю 200 к.с. і моментом в 290 Н ∙ м, а в режимі овербуст водій міг швидко збільшити ці показники до 215 к.с. і 320 Н ∙ м (але версія ST200 була відразу на 4000 євро дорожче звичайної ST).

Тепер же таку потужність «запхали» в 1,5 літра і три циліндра. Чудеса сучасних технологій? Схоже на те. Причому, є ще один нюанс – мотор тут має функцію відключення одного з циліндрів! Тобто при спокійній їзді «майже гоночна» Fiesta буде взагалі двоциліндровою.

Ще варто відзначити, що нова Fiesta ST має функцію перемикання режимів поведінки машини (Normal, Sport і Track), які змінюють не тільки настройки двигуна, але і рульового управління, а також системи стабілізації (останню можна, до речі, повністю відключити).

У салоні Fiesta ST буде відрізнятися від звичайних машин сидіннями Recaro, «спортивним» рульовим колесом, накладками на педалі і іншими атрибутами «гарячого» авто. Крім того, можна буде замовити музичну систему B & O.