Новий Volkswagen Arteon отримає кузов універсал

Керівництво компанії Volkswagen розглядає можливість створення універсальної версії на базі спортседана Arteon, пише autocentre.ua.

Автомобілі з кузовом універсал дуже популярні в країнах Західної Європи. В компанії Volkswagen обмірковують плани зі створення нової моделі універсала на базі спортивного хетчбека Volkswagen Arteon, що дебютував навесні нинішнього року на автошоу в Женеві.

Нагадаємо, що Arteon складено на тій самій платформі, що і Audi A5 Sportback. В українських салонах дилерів хетчбек очікується в липні, а поява передсерійного універсала очікується на автосалоні у Франкфурті. Новий флагман модельної гами Volkswagen змінив представницький седан Phaeton, який перестали продавати у 2015 році.

Ми маємо намір створити на базі моделі Arteon ціле сімейство. Наразі ми розглядаємо варіант стильного універсала, який доповнить наявний хетчбек, – розповів Ельмар-Маріус Лічарц, відповідальний Volkswagen за продуктову лінійку.

Спочатку європейським покупцям Volkswagen Arteon будуть доступні три 2-літрових турбованих двигуни – 280-сильний 2.0 TSI, а також 150- і 240-сильний 2.0 TDI. Обидва мотори працюватимуть у парі з 7-ступінчастою роботизованою КП DSG. Крім того, 240- і 280-сильні версії Volkswagen Arteon отримають фірмову систему повного приводу 4Motion.