Серійний прототип BMW 8-Series проходить тести на Нюрбургринзі

Розробники баварського преміального бренду BMW вивели на тести серійне купе BMW 8-Series. Очікується, що з приходом новинки модельну лінійку компанії чекають серйозні реформи, а деякі моделі і зовсім покинуть вітрини дилерських центрів.

На сторінках автомобільного видання Autocar з’явилися свіжі шпигунські фото нового флагманського купе BMW 8-Series. Нові знімки дають краще уявлення про будову переднього бампера, який отримав три дифузора і більш агресивний дизайн, ніж було показано на концепті. Задня оптика стала більш звуженою, а випускна система отримала трапецієподібні патрубки.

Новий BMW 8-Series в кузовах купе і кабріолет в модельній лінійці бренду замінять аналогічні автомобілі сімейства 6-Series вже в 2018 році. Крім цього, розробники не виключають швидкого припинення виробництва великого купе 6-Series Gran Coupe. Очікується, що новий BMW 8-Series на світовому ринку складе конкуренцію Mercedes-Benz S-Class Coupe і Bentley Continental GT не тільки в плані розкоші, але і вартістю.

Що стосується технічних характеристик, то новий BMW 8-Series отримає той же мотор, що і 7-Series. Мова йде про 3,0-літровий шестициліндровий «дизель» початкового рівня, а також про бензиновий 4,0-літровий V8. Варіація з V12 повинна з’явитися в кінці 2018 року.