Новий BMW X4 представлений офіційно

Компанія BMW поділилася інформацією і зображеннями кросовера Х4 другого покоління. Автомобіль додав у розмірах і став більш технологічним. Публіці новинку покажуть на Женевському автосалоні в березні. Продажі стартують в липні.

Зовні друге покоління Х4 несуттєво відрізняється від нинішнього. Нові світлодіодні фари, інші бампери і 19-дюймові легкосплавні колісні диски. А ось габаритні розміри нового кросовера серйозно збільшилися: він став на 76 мм довшим і на 36 мм ширшим, а розмір колісної бази виріс на 53 мм. Завдяки цьому у пасажирів ззаду утворилося трохи більше місця для ніг – зайвий дюйм не завадить. Об’єм багажника також трохи збільшився. Дорожній просвіт скоротився на 2,5 мм. Незважаючи на те, що кросовер став більшим, його аеродинамічний опір зменшився на 10 відсотків.

Новий BMW X4 може похвалитися багатим переліком стандартного устаткування. Всі автомобілі комплектуються 10-дюймовим дисплеєм мультимедійної системи з вбудованою навігацією, розташованою нагорі центральної консолі. У число електронних помічників водія входять системи: виявлення пішоходів, попередження фронтальних зіткнень, запобігання зіткнень і гальмування на невеликих швидкостях. У топових комплектаціях додатково з’являється панорамний люк і трьохзонний клімат-контроль. Опціонально можна додати адаптивний круїз-контроль, систему контролю сліпих зон, функцію попередження про виїзд зі смуги, а також камеру з 360-градусним оглядом для допомоги при парковці.

Стандартна версія має на увазі обробку молдингів Glacier Silver, а всередині використовуються вставки з темного дуба і хрому. В M-версії запропонують чорний глянсовий спортивний обвіс і анатомічні крісла.

Базовим для BMW X4 xDrive20i стане 2-літровий турбований двигун потужністю 184 к.с. і 8-ступінчаста АКПП. Модифікація xDrive30i отримає 252-сильний агрегат того ж об’єму. Лінійка дизелів буде представлена ​​трьома моторами: 190 к.с., 231 к.с., 265 к.с. М-версія BMW M40i отримає 3-літровий турбований двигун потужністю 355 к.с. (495 Нм) і ту ж трансмісію. Розгін до 100 км / год за 4,6 секунди. Дизельну модифікацію (X4 M40d) оснастять 326-сильним агрегатом.

Публічний дебют новинки відбудеться в березні на автосалоні в Женеві.