Офіційно представлений універсал Audi A6 Avant нового покоління

Компанія Audi представила універсал A6 Avant, який складе конкуренцію BMW 5 Series Touring і Mercedes-Benz E-Class Estate.

Новий A6 Avant отримав аеродинамічний силует з гладкими чіткими лініями. Компанія заявляє, що коефіцієнт лобового опору складає всього 0,27 – дуже пристойно для досить габаритної моделі.

Очевидно, від седана універсал відрізняється більш містким багажником – його об’єм становить 565 л. При складених задніх кріслах об’єм збільшується до 1 680 л. При цьому вже базова версія універсала оснащується п’ятими дверима з електроприводом. За доплату можна отримати можливість відкривати багажник без рук – за допомогою сенсора під заднім бампером.

У салоні встановлений той же подвійний екран діагоналлю 10,1 дюйма і 8,6 дюйма, а також приладова панель діагоналлю 12,3 дюйма словом, все те ж саме, що ми бачили в седані A6 останнього покоління.

Всі мотори доповнені низьковольтною гібридною системою і спарені з семиступінчастою роботизованою коробкою передач S tronic або восьмиступінчастим «автоматом» Tiptronic. Повний привід quattro додається. Опціональний диференціал здатний розподіляти момент між задніми колесами при вході в поворот.

Просунута гібридна система вміє відключати мотор під час руху накатом на швидкостях до 160 км/год, що дозволяє економити паливо.