Aston Martin підтвердив терміни випуску кросовера

Aston Martin завершив другу фазу будівництва свого нового заводу в Сейнт-Атан (Південний Уельс). З цього приводу на об’єкті пройшла перша зустріч ради директорів, на якій топ-менеджерам і акціонерам компанії розповіли про хід реалізації проекту.

Підприємство, цехи якого розмістяться в трьох «суперангарах», що раніше належали Міністерству оборони, буде випускати перший кросовер в історії Aston Martin. Його концептуальну версію під назвою DBX показали навесні 2015 року. То був високий купеподібний електромобіль з мотор-колесами. Серійний варіант, як очікується, назвуть Varekai, причому чисто електричної силової установки у нього не буде – тільки помірна гібридна на зразок тієї, що використовується в Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe. Основу ж моторної гами складуть «мерседесівский» V8 і V12 власної розробки «Астона» – ті ж агрегати, якими британці оснащують всі свої останні новинки.

На новому заводі будуть працювати до 750 осіб, 150 з яких вже найняті. Старт виробництва дадуть в кінці 2019 року. В даний час йде третя, заключна фаза будівництва підприємства.


Не пропустіть