Друге покоління Nissan Juke: терміни презентації популярного кросовера

Світова прем’єра другого покоління Nissan Juke відбудеться в найближчі місяці. За рішенням головного дизайнера автокомпанії авто буде відрізняться від будь-якого іншого Nissan.

В інтерв’ю для Autocar Альфонсо Альбайса сказав, що автомобіль був спроектований в лондонській студії Nissan, і спростував чутки про те, що модель відправили на редизайн ще на стадії розробки: «Він не схожий на Imx або новий Leaf. Це міський нахабний метеор. Ви побачите Juke дуже скоро. Але ніхто не відправляв його на редизайн. Я не знаю, звідки ця історія. Це дуже крутий автомобіль, і у нього свої достоїнства».

Світ чекав новий Juke майже три роки. У численних повідомленнях йшлося про те, що він вийде в 2017 році. З невідомих причин цього не сталося.

Коли перше покоління Juke вийшло, воно відразу виявилося популярним, особливо в Європі, і його унікальний стиль є однією з основних причин цього.

«Наша робота була простішою з першим поколінням, тому що нічого подібного не було. Успіх того автомобіля був просто величезним. Друге покоління не може бути похідним або еволюційним і при цьому бути Juke. Тоді б нам довелося змінити його назву на Nancy», сказав Альбайса.

Судячи з усього, новий Juke базується на розтягнутій версії V-платформи від Renault-Nissan-Mitsubishi. Двигуни будуть запозичені від інших лінійок Nissan, а саме Micra і Qashqai з турбінним 0,9-літровим 3-циліндровим мотором і турбонаддувом і 1,2-літровим 4-циліндровим двигуном. Єдиний дизель – 1,5-літровий 4-циліндровий мотор.

Виробництво другого покоління Nissan Juke почнеться в 2019 році.