Маск анонсував презентацію дешевого кросовера Tesla Model Y

Компанія Tesla анонсувала презентацію кросовера, перші ескізи дизайну якого з’явилися ще в 2017 році. Ілон Маск підтвердив, що п’ята в модельному ряду повністю електричних машин Model Y буде представлена на спеціальному заході в Лос-Анджелесі 14 березня, тоді ж будуть розкриті основні технічні характеристики автомобіля.

До сих пір відомо тільки, що ходова частина у кросовера буде така ж, як у Tesla Model 3. У своєму твіттері Маск розповів, що кузов його буде відсотків на десять більший, ніж у популярного седана. З цього випливає, що і ціна його буде пропорційно вища – приблизно 38 500 доларів замість 35 000 (вартості базової версії Model 3 в стандартній комплектації), а ось пробіг на одній зарядці виявиться трохи менший, якщо буде використана така ж акумуляторна батарея.

Презентація Model Y відбудеться в дизайн-студії Tesla, і в програмі заходу передбачено тест-драйв нового автомобіля. Зі сказаного можна припустити, що автомобіль знаходиться в стадії остаточного доопрацювання. Маск також повідомив, що вже найближчим часом відбудеться запуск третьої версії станції для експрес-зарядки електромобілів Supercharger Station.


Не пропустіть