Нова Skoda Octavia: виробник готує нову модель 4 покоління (Фото)

Розповідаючи про майбутні плани, директорат фірми обіцяє до 2022 року представити 30 нових моделей. Мінімум третина з них – електрокари, ще частина – гібриди. Від двигунів внутрішнього згоряння планують відмовитися.

Якщо говорити про електрифікацію, найближчим часом вийде у світ Superb Facelift – гібридний автомобіль з модулем, який підключається . Вже в цьому році Skoda слідом за іншими вийде на ринок електромобілів, і першим її електрокаром буде Citigo. Представлений раніше компактний хетчбек Scala, що конкурує з Golf, почне надходити в продаж у найближчі місяці, як і новий кросовер Kamiq.

Несподівана заява пролунала від голови ради директорів Skoda Бернхарда Майера – цієї осені Skoda представить нову Octavia 4-го покоління. До речі, цій марці виповнюється 60 років. Вперше вона була випущена в 1959-му на заводі в Млада-Болеславі. Припинили випуск в 1971.

Ніяких подробиць про майбутню новинку директор не повідомив. Але судячи зі шпигунських фотографій, дизайнери зроблять акцент на класичних деталях – фари на одному рівні в єдиному блоці і скошене заднє скло. Кузов буде поєднувати в собі елементи седана і хетчбека. Судячи з натяків автовиробника, це буде гібрид з низьким обертовим моментом.

Дебютна Octavia IV приєднається до оновлених аналогів інших брендів з модульною поперечною платформою: VW Golf, SEAT Leon, і Audi A3.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть