Як підібрати комп’ютерний стіл в магазині “Культ-Мебели”?

Сьогодні мова піде про комп’ютерні столи і їх вибір. Для детального вивчення цього питання можете переглянути http://www.kult-mebeli.com.ua/pryamye-kompyuternye-stoly на сайті “Культ-Мебели”.
Перше, але що слід звернути увагу, це матеріал, з якого зроблений комп’ютерний стіл.

Категорично не рекомендуємо купувати:

металеві комп’ютерні столи (Вам гарантований щоденний розряд статичної електрики)
комп’ютерний стіл зі стільницею з ДСП або ДВП з меламінів крайками (постійний контакт з руками витримає тільки кромка з термопласту)
комп’ютерний стіл з висувною полицею для клавіатури
комп’ютерний стіл з закритим відсіком для системного блоку
комп’ютерний стіл з однієї стільницею
комп’ютерний стіл на коліщатках, не обладнаних стопорами
Найважливішими параметрами комп’ютерного столу є:

місце розташування системного блоку
висота і розмір стільниці для клавіатури і миші
висота і розмір стільниці для монітора
На цих моментах варто зупинитися докладніше.

Системний блок повинен бути розташований як можна вище від підлоги, так як для охолодження електронних компонентів використовується звичайне повітря, що надходить в системний блок через отвір в нижній частині лицьового пластикової панелі системного блоку. Таким чином, стоїть на підлозі системний блок працює як пилосос, і цілком може буквально забитися пилом за півроку. Щоб уникнути перегріву системного блоку відсік для нього не повинен бути закритий – як ззаду, так і спереду повинен бути забезпечений вільний доступ повітря. З цією ж метою не рекомендується ставити комп’ютерний стіл поряд з опалювальними приладами. Отвори для проводів в задній стінці відсіку для системного блоку недостатньо для забезпечення нормального повітрообміну. У разі наявності вентиляційних отворів на бічних кришках системного блоку слід залишити зазор між стінками відсіку комп’ютерного столу і корпусом системного блоку. До всіх приводам компакт-дисків та DVD повинен бути забезпечений безперешкодний доступ.

Стільниця для клавіатури і миші повинна мати достатній розмір для того, щоб на ній вільно поміщалася клавіатура і килимок для миші. Висувні панелі для клавіатури дуже незручні через (як правило) маленького розміру і ненадійною фіксації в висунутому положенні. Висота повинна бути такою, щоб при зручній посадці на стільці при друку на клавіатурі руки були зігнуті під прямим кутом і частини рук від ліктя до плеча перебували на одній лінії з тулубом.

Стільниця для монітора повинна в ідеалі регулюватися по висоті або розташовуватися на такому рівні, щоб верхній край екрану монітора був на рівні очей. Розмір стільниці повинен дозволяти регулювати нахил монітора назад настільки, наскільки це дозволяє конструкція підставки.

Необхідно переконатися також, що комп’ютерний стіл має ніші для зручного розташування всієї периферії: принтера, сканера і т. П. В ідеалі зі всіма підключеними до комп’ютера пристроями можна працювати, не встаючи з-за столу.


Не пропустіть