Установка ГБО на автомобіль стала окупатися ще швидше

З 2016-му році установка газобалонного обладнання стала ще більш вигідною, а все завдяки зниженню вартості скрапленого нафтового газу щодо вартості високооктанового бензину.Ще в минулому році дане співвідношення визначалося цифрою в 46%, а станом на сьогодні воно зупинилися на рівні 36.7%. Простіше кажучи, зараз газ майже втричі дешевший за бензин.

Останні дані, опубліковані Науково-технічним центром «Психея» в першій половині липня, показують нам наступну картину:

середня ціна бензину А-92 – 21.48 грн / літр;
середня ціна бензину А-95 – 22.18 грн / літр;
середня ціна дизельного палива (стандарту ДСТУ 3868-99) – 17.63 грн / літр;
середня ціна скрапленого газу – 8.13 грн / літр.
З огляду на таку значну різницю у вартості, на газі зараз їздити набагато вигідніше, ніж на «традиційному» паливі. Завдяки цьому і встановлення газобалонного обладнання стала окупатися набагато швидше. До речі, дізнатися вартість установка гбо харьков можна дізнатися за вказаним URL (мова йде про якісний італійському обладнанні від фірми BRC, на яке дається 3 роки гарантії).

Варто відзначити, що крім переваги (економії в 30-50% вартості кожного пройденого кілометра) установка газобалонного обладнання має і деякі недоліки. Якщо ставити таке обладнання на зовсім новий автомобіль, то швидше за все можна забути про його безкоштовному обслуговуванні в навіть якщо встановлює ГБО сервіс надав всі необхідні документи.

Наприклад, пригнали ви машину в офіційний сервісний центр для ремонту двигуна по гарантії, а вам відмовили, оскільки установка стороннього обладнання в двигун – серйозне втручання. Звідси можна робити висновок, що якщо купуєте новий автомобіль і хочете економити на його заправці – беріть модель з «заводським ГБО».

В завершення нагадаємо, що згідно з даними асоціації «Укравтопром» в Україні за 2016 рік частка купованих з уже встановленими виробником газобалонним обладнанням збільшилася на 0.6 відсотка і зараз сост

В Асоціації «Укравтопром» розповіли про переваги силових установок у покупців нових легкових автомобілів в першому кварталі 2016 року. Автомобілі з бензиновими двигунами виявилися в 1.6 рази популярнішою дизельних машин, моделі з ГБО вийшли на третє місце рейтингу, а електромобілі стали популярнішими гібридів.

Всього в першому кварталі 2016 року в Україні було зареєстровано 12 286 продажів нових легкових автомобілів. З них 7 058 оснащені бензиновими двигунами – 57.4% від загального числа продажів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року частка бензинових легковиків скоротилася на 0.1 процентний пункт.

Автомобілі з дизельними двигунами зайняли 34.2% ринку (4199 шт.), Скоротивши свою частку в порівнянні з торішнім показником на 0.7 п.п. А машини з газобалонним обладнанням, навпаки, збільшили ринкову частку в першому кварталі року на 0.6 процентного пункту – до 7.4%. Також свої перші номерні знаки отримали 75 нових електромобіля. Ринкова частка автомобілів на електротязі виросла в порівнянні з минулим роком на 0.3% п.п. – До 0.6%.

Як повідомлялося раніше, до кінця 2017 року Україна може з’явитися додатковий податок на нафтопродукти, за рахунок якого буде формуватися стабілізаційний запас нафти і нафтопродуктів. У Держрезерві України необхідність формування такого стабілізаційного запасу пояснюють директивою Євросоюзу. За попередньою інформацією податок може скласти 40 копійок з кожного літра проданого палива.
Авляются 7.4%.


Не пропустіть