Український броньований тягач проходить випробування (відео)

Українська армія продовжує ставити на хід все наявне в запасі озброєння. Так, з тягача МТ-ЛБ умільці вирішили зробити РСЗВ.
На броньовані тягачі МТ-ЛБ замість зенітних ракет встановлюються авіаційні блоки з некерованими ракетами С-8. Всього на кожну машину монтуються по два блоки, здатних запустити 40 боєприпасів. Маса порожнього блоку – 150 кг, спорядженого – 450 кг, пише
zsu-info.com.

Ракети можуть мати різні бойові частини: кумулятивно-осколкові, з двома тисячами «стріл» для ураження живої сили, бетонобійні і освітлювальні і ін.

Прицільна дальність стрільби – близько 2 км. На максимальній дистанції – розсіювання близько 6 метрів від точки прицілювання.
Звичайно, авіаційні НУРС – це не «Град», та й дальність невисока. Але на армійських складах ще досить МТ-ЛБ, а авіаційних блоків для стрільби НКРСами теж більш ніж достатньо. До того ж за певних умов вогонь з таких систем здатний обернути противника до втечи.

У наземному виконанні авіаційні блоки вперше застосували в Афганістані. Потім їх часто можна було бачити у Придністров’ї, Нагірному Карабасі і Абхазії. В останні роки їх почали ставити на пікапи в арабських країнах і вести вогонь по колонах противника.


Не пропустіть