Топ-10 гібридних автомобілів в Україні у 2020 р.

Кращі гібриди, які можна купити в Україні в 2020 році

Не любите гібриди? А доведеться полюбити. Адже, судячи з останніх тенденцій в автомобільній промисловості, саме вони прийдуть на зміну дизельним мотором. І саме за рахунок гібридів виробники будуть намагатися втиснутися в екологічні норми, які вступають в силу в Європі вже в наступному році.

Отже, радимо вам змінити гнів на милість і уважно вивчити добірку кращих гібридних автомобілів, яку підготував MMR. Ми зібрали 10 моделей, визнаних на світовому ринку і доступних в автосалонах України.

Як виявилося, вибір на вітчизняному ринку досить невеликий. Наприклад, нам не вдалося знайти у українських дилерів, в тому числі і «сірих», такий легендарний гібрид, як Toyota Prius. Хоча потрібно зазначити, що японська марка в цілому сьогодні є локомотивом ринку гібридних авто в Україні. Місцевий офіс «Тойота» пропонує чотири гібридних моделі. А якщо рахувати з люксовим підрозділом Lexus, таких налічується взагалі дев’ять.

Бідний вибір гібридів в Україні пояснюється досить просто. Гібридні силові установки обходяться дорожче традиційних. Через що ціни на подібні автомобілі вище, ніж на бензинові аналоги. А українці поки що не готові переплачувати за сучасні технології.

Проте, масова «гібридизація» вже неминуча. Навіть Renault оголосила про те, що збирається оснастити гібридними агрегатами свою румунську лінійку – Logan, Sandero і Duster. А ми нагадаємо, що ця трійця входить до «десятки» найпопулярніших автомобілів в Україні.

Саме тому ми вирішили скласти топ-10 гібридних автомобілів, які можна купити в Україні. У «десятку» увійшли, як моделі середньої цінової категорії, так і представники люкс-класу. А ось такого поняття, як «бюджетний гібрид», поки на автомобільному ринку не існує.

Toyota RAV4 Hybrid

Toyota RAV4 – найпопулярніший гібридний автомобіль в Україні. Причому, як на первинному, так і на вторинному ринку.

Гібридна версія кросовера може мати передній, або повний привід. Монопривідний автомобіль має один електромотор. А повнопривідна версія додатково оснащується електричним агрегатом на задній осі. Причому задня вісь влаштована так, що автомобіль вміє розподіляти крутний момент між задніми колесами, що дозволило поліпшити керованість RAV4.

Також в майбутньому в Україні може з’явитися версія гібридної Toyota RAV4, яку можна заряджати від розетки. Автомобіль дебютував в минулому році в США. Правда, не факт, що він добереться до українського ринку.

Mitsubishi Outlander PHEV

Гібридний Mitsubishi Outlander – один з піонерів ринку гібридних автомобілів в Україні. До того ж це, мабуть, перший гібрид з підзарядкою від розетки (PHEV), продажі якого стартували в нашій країні офіційно.

Правда, велику популярність дана модель у нас поки не отримала. І, по суті, найбільшим покупцем Outlander PHEV залишається патрульна поліція.

Toyota Camry Hybrid

Toyota Camry – один з найпопулярніших автомобілів в Україні. А знедавна японці пропонують на українському ринку седан в гібридному виконанні. На відміну від RAV4, електро-бензинова версія «Камрі» має тільки версію з одним електричним мотором.

Хоча не виключено, що в українських дилерів з’явиться і повнопривідна Camry з гібридною силовою установкою. Минулого року подібний автомобіль був представлений в США. Він отримав ту ж систему повного приводу, що і RAV4. А це значить, що така «Камрі» вміє розподіляти крутний момент між задніми колесами.

Kia Niro Hybrid

Niro – перший гібридний кросовер Kia, який, до того ж має і повністю електричне виконання.

«Ніро» побудований на абсолютно новій платформі, спеціально розробленої для гібридів. Раніше це шасі дебютувало на Hyundai Ioniq, який також був представлений в Україні. Однак зараз автомобіля немає в наявності. Очевидно, через низький попит його просто перестали завозити.

Кросовер отримав 105-сильний бензиновий атмосферний двигун об’ємом 1,6 літра. До складу силової установки також входить 43-сильний електромотор, батарея ємністю 1,56 кіловат-години і 6-ступінчастий «робот» з двома зчепленнями. Сумарна віддача агрегатів складає 148 кінських сил і 264 Нм крутного моменту.

Honda CR-V Hybrid

Гібридна Honda CR-V дебютувала в 2017 році, ставши першим електрифікованим кросовером марки.

До складу гібридної силової установки CR-V входить дволітрова бензинова «четвірка», одношвидкісна трансмісія замість традиційного варіатора і два електромотора, один з яких працює виключно в якості генератора.

Силова установка може працювати в одному з трьох режимів: повністю електричному, тільки на ДВС (при різкому прискоренні підключається електромотор) і в комбінованому варіанті, коли бензиновий агрегат працює тільки в режимі підзарядки батарей.

Lexus UX Hybrid

Lexus UX побудований на одній платформі з Toyota CH-R. Гібридна версія кросовера оснащується 178-сильною гібридною силовою установкою на базі 2-літрового атмосферного бензинового агрегату.

У базову комплектацію входять світлодіодні фари, клімат-контроль, датчик світла, круїз-контроль, електричні склопідйомники всіх дверей з автоматичним режимом, електрообігрів лобового скла в зоні спокою двірників, підігрів передніх сидінь і мультимедійна система з Bluetooth.

BMW X5 Hybrid

У минулому році в Україні стартував продаж плагін-гібридного кросовера BMW X5. Такий кросовер здатний проїжджати на одній електротязі до 87 кілометрів, проте через акумулятор інженерам довелося пожертвувати корисним простором в багажнику: він на 150 літрів менше, ніж у звичайного X5.

У рух гібрид призводить установка на базі трилітрового двигуна потужністю 282 кінські сили, який працює з 110-сильним електромотором. Сумарна віддача агрегатів досягає 388 кінських сил, що забезпечує X5 розгін з місця до «сотні» за 5,6 секунди.

Mercedes GLE Hybrid

Ще один люксовий гібрид, який нам вдалося відшукати в Україні – Mercedes GLE. Причому автомобіль пропонується, як в дизельному, так і бензиновому виконанні.

Дизельний гібрид – Mercedes-Benz GLE 350 de 4Matic – обладнали батарей ємністю 31,2 кіловат-години. Силова установка кросовера складається з дволітрового дизеля і 100-кіловатного електромотора. Сумарна віддача системи – 320 кінських сил і 700 Нм крутного моменту.

Бензин-електричний GLE – 300 e 4Matic – оснащений дволітровій «турбочетвіркою» і електромотором. В сумі вони видають ті ж 320 сил і 700 Нм моменту, розганяючи кросовер до «сотні» за 5,7 секунди.

Volvo XC90 Hybrid

XC90 – флагманський кросовер Volvo. Знедавна шведи пропонують автомобіль в гібридному виконанні.

Силова установка позашляховика складається з дволітрового бензинового двигуна і електромотора, що живиться від іонно-літієвих акумуляторів. До першої «сотні» гібридний XC90 розганяється менш ніж за шість секунд. Середня витрата палива складає 2,5 літра на 100 кілометрів.

Toyota CH-R Hybrid

Toyota CH-R пропонується на вибір з однією з двох гібридних силових установок. «Молодша» побудована на базі 1,8-літрового бензинового мотора і здатна видавати 122 кінські сили. «Старша» силова установка має в своєму складі більш потужний 2-літровий бензиновий мотор і виробляє 184 кінські сили.

Потрібно також відзначити, що після оновлення в 2019 році в салоні CH-R з’явилася нова, більш сучасна мультимедіа, яка підтримує не тільки Apple CarPlay, але і Android Auto і голосового помічника Amazon Alexa. Також модель отримала покращену шумоізоляцію і переналаштований електропідсилювач керма.


Не пропустіть