Рідкісний український автобус на єврономерах (Фото)

Деякі пасажири, дивлячись на цей автобус, зможуть точно ідентифікувати його. Цю машину на єврономерах сфотографували на маршруті польського міста Пясечно, повідомляють Українські автомобілі на своїй сторінці у Фейсбук. Виявляється, це наш автобус ЗАЗ А10, випущений на Запорізькому автозаводі. Емблему Mercedes-Benz на носовій частині встановив сам перевізник, найімовірніше, через втрату рідної.

А тепер найцікавіше. Будучи доволі рідкісною моделлю у себе на батьківщині, ЗАЗ А10, виявляється, був поставлений до Польщі в чималій кількості – близько 70 одиниць. Саме такий експортний варіант ЗАЗ А10 було представлено на нещодавній виставці пасажирського транспорту City Trans Ukraine 2019 у Києві.

Зовні польський варіант на єврономерах відрізняється не тільки синім забарвленням, а й світлодіодними габаритними вогнями над лобовим і заднім склом. На даху є і кондиціонер, який монтується безпосередньо в Польщі; люк у даху має електропривод (на машинах для нашого ринку – механічний).

Куди більш важливі зміни всередині. На робочому місці водія – повністю цифровий щиток приладів замість аналогового. У кормі встановлено 160-сильний турбодизель Weichai Power в 160 к.с., що відповідає екологічному стандарту Євро 6.

В автобусі застосовується розподілена система керування (БРСК) білоруського виробництва. Діагностика автобуса здійснюється повністю через мультиплексну СAN-шину.

З довжиною 8,27 м модель ЗАЗА10 розрахована на перевезення 61 пасажира (місць для сидіння 21 – 24). Низькопідлоговий майданчик у центральній частині салону обладнаний апареллю для навантаження-вивантаження інвалідних візків.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть