Спецпідрозділ Нацполіції отримав від Німеччини нові Land Cruiser (Фото)

Країни-партнери та різні волонтерські організатори продовжують постачати ЗСУ та спецпідрозділам силових відомств автомобілі. Вони допомагають швидко виконувати поставлені завдання, а у випадку із ЗСУ ще й рятувати життя бійців, пише autocentre.ua.

Цього разу уряд Німеччини передав 18 нових позашляховиків Toyota Land Cruiser та два пікапа на базі Toyota Land Cruiser 70 для вибухотехнічних підрозділів Національної поліції України. Машини вже прибули до нашої країни та їх передача бійцям відбулася. Найближчим часом вони вирушать до прифронтових регіонів, де допоможуть вибухотехнікам діставатися потрібних локацій розмінування.

Відомо, що ці машини коштували Німеччині 550 тисяч євро. Незважаючи на те, що сума доволі солідна, у третьому-четвертому кварталі цього року німецький уряд має намір передати нашій країні вдвічі більше таких автомобілів. Їхня закупівля фінансуватиметься спільно з ЄС.

«Автомобілі допоможуть вибухотехнічним підрозділам активніше працювати та залучати більше груп вибухотехніків у поля для розмінування. Питання транспорту для нас завжди актуальне, тому що автомобілі ламаються, потрапляють під ворожі обстріли, а місця, де ми працюємо, знаходяться поза дорогою»,
– зазначив начальник Управління вибухотехнічної служби Нацполіції Володимир Хоменко.


Не пропустіть