ТОП-11 автомобілів, від яких власники позбавляються незабаром після покупки

Найперепродуванішим автомобілем експерти назвали BMW 3-Series

Американська організація iSeeCars, що займається дослідженнями автомобільного ринку і продажем машин, назвала найперепродаваніші автомобілі в перший рік експлуатації. Більше половини рядків у рейтингу з 11 моделей зайняли преміальні машини.

Експерти проаналізували понад 24 мільйони фактів продажу нових автомобілів (модельних років з 2015 по 2017-й) за 2015 і 2016 роки. За допомогою VIN-кодів були визначені машини, які в період від чотирьох місяців до року з моменту першого продажу (нового автомобіля) потрапляли на ринок уживаних автомобілів і продавалися повторно, – передає “Мотор”.

При цьому в iSeeCars виключили із загального числа автомобілі зі значним пробігом на момент реалізації їх як нових, а також старі машини з дуже маленьким пробігом. Крім того, до списку не потрапили моделі з кількістю продажів менше 50 тисяч примірників.

Найперепродуванішим автомобілем експерти назвали BMW3-Series – це вісім відсотків від загальної кількості примірників, які були реалізовані повторно в межах першого року експлуатації. До рейтингу увійшли ще три моделі BMW, а також два “Мерседеси”.

Велику кількість преміальних машин в списку автори рейтингу пояснили тим, що дилери цих марок часто купують нові автомобілі як підмінні, які видаються клієнтам на час ремонту їх машин. Під кінець першого року “роботи” автомобілі продаються як старі, при цьому часто будучи в хорошому стані.

Крім того, на думку експертів, люди часто перепродують преміальні машини через розчарування. За інформацією iSeeCars, більшість з перепроданих “трійок” BMW були в досить простих комплектаціях – це нібито перші преміальні автомобілі їх власників, які з огляду на недорогого виконання не справили на клієнтів належного враження.

Разом з тим в iSeeCars підрахували середню вартість автомобілів з рейтингу – в статусі нових і старих. Найменше в ціні втратила Subaru WRX.


Не пропустіть