Названо три міста України, де водії майже не використовують ремені безпеки

Більш як 85% водіїв в Україні порушують правила дорожнього руху та їздять непристебнуті. 15% – не нехтують своєю безпекою.

Такі дані отримали в межах дослідження “Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в Україні”. Його провели київські громадські об’єднання весною 2017 року під час кампанії “За безпечні дороги”. Результати опублікували на сайті Центру демократії і верховенства права, пише ГазетаУА.

Координатори дослідили ситуацію з використанням ременів безпеки у 20 містах України. Результати шокували: не було жодного міста, де хоча б половина водіїв не ігнорують використання ременів.

Найбільше дотримуються правил безпеки у Києві. Пристебнутими тут їздять 37,9% водіїв. За столицею йде: Дніпро (30,6%), Львів (25,4%) та Павлоград (21,4%).

У Харкові, Кривому Розі, Ужгороді, Івано-Франківську, Рівному, Кропивницькому, Тернополі, Житомирі та Чернігові ці показники коливаються між 10% та 20%.

Найнижчі результати у містах Хмельницький, Тульчин і Долина.

Дослідження “Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в Україні” проводили відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я методом спостереження за автомобілістами. Сесії спостереження провели у 20 містах України, серед яких 16 обласних центрів. Спостерігачі зі спеціальними анкетами провели 4632 хвилини на вулицях міст та записали інформацію про поведінку 25 924 водіїв.


Не пропустіть