Закриємо всі дірки і поставимо «запобіжники»: В Раді розповіли, яка доля заготовлена “єврономерам”

У Верховній Раді мають намір негайно зайнятися вирішенням ситуації, що склалася з автомобілями на “єврономерах” в Україні.

Член Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Роберт Горвата розповів autonews.ua, чого варто очікувати від законотворців.

За словами нардепа, у парламенту є бачення, що можна зробити з проблемою їзди на нерозмитнених автомобілях. Швидше за все, говорить він, впровадять те, про що говорила Ніна Южаніна.

«Я домовився і в Раді, і в Комітеті імплементувати ідею легалізації автомобілів, викладену в моєму законопроекті №3251. Це означає, що всі автомобілі від 2000 року випуску, які є в Україні на транзиті або тимчасовому ввезенні, потрібно розмитнити і поставити на них українські номери. Можливо навіть з поступками тим, у кого об’єм дизельного двигуна вище 2,5 літрів і бензинового – вище 3 літрів. Також ми поставимо «запобіжники», щоб надалі українці не ввозили нерозмитнені автомобілі з-за кордону. Українець не може їздити в режимі транзиту по Україні. Це дірка в митному законодавстві. Що стосується тимчасового ввезення, що стосується нерезидентів України – ми це теж впорядкуємо. Ми з’єднаємо митну базу з поліцейською. І якщо поліцейський виявить, що заїхав нерезидент і за два місяці він не встав на облік, то до нього теж буду застосовані адмінштрафи. Попадеться вдруге – буде конфіскація автомобіля. Так що всі дірки ми закриємо.

У майбутньому, за словами Горвата, законодавці збираються підігнати українські закони під вимоги угоди про асоціацію з ЄС – згідно з ними, до 2020 року в Україні стандартом при ввезенні автомобілів з-за кордону повинні зробити невідповідність еконормам, а технічний стан транспортних засобів.


Не пропустіть