Топ-15 кращих автомобільних інтер’єрів у 2024 році

Візьміть і задумайтеся, які з сучасних автомобілів володіють найбільш ефектними, особливими та просто найвдалішими інтер’єрами? Мерехтить в очах, а конкретики немає? Справді, в сучасному автомобільному світі майже кожен салон здатен по-своєму приглянутися. Проте все одно постає питання, де нам віднайти одночасно вдосталь продуманої ергономіки, якісних матеріалів, добротної зборки, сучасних технологій та оснащення з комфорту? Ми у MMR.net.ua зібрали володарів найвидатніших і найособливіших салонів автомобілів 2024 року випуску, тож готові поділитися п’ятнадцятьма фіналістами з вами нижче у матеріалі.

15. Volkswagen Multivan

Бізнес-шаттл Multivan перестав бути зв’язаною з Transporter та Caravelle моделлю. Тут інша платформа, інший кузов і двигуни. Так, нова варіація платформи MQB дала можливість розмістити індивідуальні нитки підігріву по підлозі до кожного сидіння в салоні німецького мікроавтобуса. Нагадуємо, що кожне сидіння тут, як і належить преміальному бусу, зсовується вперед-назад, а також розвертається навколо своєї осі у протилежний бік. Серед іншого, Volkswagen пропонує величезне панорамне скло на весь дах (опція) та пересувну центральну консоль зі столиками та підстаканниками. Тож очевидним є те, що інтер’єр нового Volkswagen Multivan – це дуже комфортне, зручне і приємне місце для перебування, незалежно, чи ви водій, чи пасажир.

14. Hyundai Staria

Мікроавтобус бізнес-класу Hyundai Staria може запропонувати той же простір, комфорт і практичність, що і його прямий конкурент Volkswagen Multivan, але подати все це у ще більш особливому ключі. Екстер’єр Hyundai вражає футуризмом передньої частини і дизайнерськими задніми ліхтарями. А в салоні Staria екіпаж відчуватиме приємну атмосферу простору і оглядовості завдяки низькій підвіконній лінії і, як наслідок, великій площі засклення. При цьому жодних компромісів щодо затишку – розробники спроектували дійсно першокласний інтер’єр, який не захочеться покидати. А ще корейський бус – на противагу німецькому –  не позбавлений звичайних кнопок керування функціями авто і мультимедійною системою

13. Porsche Cayman

Купе Porsche Cayman і споріднений родстер Boxter є єдиними моделями, які були спроектовані ще за попереднього циклу моделей німецького виробника люксових автомобілів. Це з найкращого боку відчувається в салоні середньомоторних спорткарів, який відрізняється від інших поточних моделей марки  вираженішою скульптурністю і відсутністю повсюдного використання сенсорних екранів / клавіш. Так, мультимедійна система вже не така сучасна, але яке це має значення, якщо ви купили спортивний автомобіль? Тим більше з такою першокласною якістю виконання і ергономікою, яку здатні запропонувати лише в  Porsche.

12. Mercedes-Benz G-Class

Ще один виробник зі Штутгарта, компанія Mercedes-Benz випускає свій канонічний позашляховик G-Class на спеціальному заводі у місті Грац, Австрія. Про інтер’єр цього культового автомобіля варто сказати те, що у другому поколінні він нарешті надбав всі ті атрибути лоску і комфорту, які відповідають величезному ціннику даного німецького 4х4 (близько 130 тис. євро і більше). Салон G-Class особливий, майже вертикальні вікна і короткий звис торпедо створюють дійсно класичну позашляхову атмосферу, вже не кажучи про фірмову ручку попереду переднього пасажира.

11. Lincoln Navigator

Ще один рамний дорогий позашляховик, цього разу повнорозмірний. Салон Lincoln Navigator дарує відчуття простору і величі, ніби керуєш якимось китом. Тут важливо відмітити не тільки високу якість оздоблення, розкішні матеріалів, багате оснащення і повноцінну 8-місну компоновку, але і широку палітру доступних кольорових комбінацій (і відповідного оздоблення елементів інтер’єру), яку пропонує марка Lincoln. На думку mmr.net.ua це один з найкращих інтер’єрів серед всіх позашляховиків на ринку у 2024 році, разом з Mercedes-Benz G-Class та Land Rover Defender.

10. Land Rover Defender

Британський позашляховик потрапив до цього списку не просто так. Салон цього Land Rover є водночас і практичним, містким, витривалим до активної експлуатації, і зручним, затишним, комфортним місцем для проведення часу. Англійці змогли надати інтер’єру цього знаменитому 4х4 оригінального і ні на що не схожого антуражу, хоча все одно зберігаючи породистий дух марки Land Rover. Багато полиць для зберігання речей, зручні великі клавіші керування на рулі і торпедо, відмінна ергономіка посадки, сучасна просунута мультимедійна система… Остання, до речі, буває у збільшеному і стандартному варіантах екрану, останній з яких дуже органічно вписується в архітектуру салону.

9. Lexus LM

Неймовірний Lexus LM весь створювався для того, аби пасажири, особливо ззаду, відчували максимальний рівень розкоші і зручності, яку тільки здатен надати автомобіль в принципі. Дійшло навіть до того, що у 4-місній версії преміального мікроавтобуса задній ряд відділений перегородкою, як в лімузинах, в нижній половині якої встановлений гігантський рідкокристалічний монітор телевізора (найбільший в автоіндустрії), на який ви можете транслювати додаток YouTube з  телефона чи будь-що інше. Це мало не єдиний преміальний пасажирський вен, який з нуля розроблений як суто мікроавтобус і не має звичної для європейських бусів комерційної основи. Зрештою, Lexus LM позбавлений виборів варіантів колісної бази / довжини кузова – лише одна, найоптимальніша конфігурація.

8. Jaguar F-Type

Jaguar F-Type це дорогий спортивний автомобіль для істинного естета. Оцінюючи салон, ми в mmr.net.ua можемо поставити в приклад те, з якою гармонійністю, пропорційністю та пластикою він спроектований. F-Type останніх років випуску отримав сучасну  мультимедійну систему і просунуту віртуальну панель приладів, та головне в англійському купе / родстері залишилося недоторканим – це автоматичне підіймання центральних дефлекторів обдуву над поверхнею торпедо, щойно запустилося серце породистого кота. Як то кажуть, машина преміум-класу!

7. Lexus LC

Салон розкішного 2-дверного купе або кабріолета Lexus LC можна назвати витвором мистецтва. І справа не лише у першокласній якості матеріалів, а й у їх підборі, підгонці, кольоровій гамі та архітектурі інтер’єру в цілому. І в увазі до деталей: кнопки закриття дверей тут світяться зеленим або червоним, залежно від того, чи закрита машина. І найцікавіше те, що рідкокристалічна приладова панель довкола тахометру містить жорсткий фізичний обід, який рухається направо при виборі відповідного режиму, збільшуючи екран ліворуч – ефектно!

6. Maserati GranTurismo

Вслід за середньомоторним суперкаром Maserati MC20, престижний виробник люксових автомобілів висунув на ринок передньомоторне купе класу GT, яке так і називається – GranTurismo. На відміну від сухого і мінімалістичного інтер’єру МС20, його салон може похвалитися атмосферою шику і комфортабельності. Також в GranTurismo є класичний для Maserati центральний годинник, але тепер він має екран і надає деякі додаткові функції шляхом сенсорного керування. Говорячи про екрани, відмітимо мультимедійну систему і тачпад керування клімат-контролем, які виконані одним блоком, але скульптурно розміщені під різними кутами. Красиво!

5. Audi A8

Тиша і спокій вмить окутують вас у салоні, щойно закрились двері флагманської моделі Audi. Якість, з якою оздоблено салон 4-дверного седана А8, дійсно вражає. Витончений і стриманий дизайн втілений у розмашистих прямих лініях і класичній архітектурі робочого місця водія. Тут рідкокристалічну панель приладів накриває затишний дашок, а центральні органи керування хоч і реалізовані за допомогою чисто сенсорних екранів, проте розміщені у традиційних місцях, під дефлекторами обдуву. До речі, останні галантно закриваються, щойно ви вимкнете двигун Audi, і навпаки, підіймаються у разі запуску. На відміну від англійського спорткару від Jaguar, в німецькій машині закриваються усі чотири вентиляційні сопла.

4. Ferrari 812

Без такого бренду як Ferrari цей список обійтися не міг. І справа у виборі флагманської передньомоторної моделі 812 цього разу не в могутньому V12 під капотом, а в першокласному салоні цього люксового спорткара. Бездоганної якості шкіра на усіх поверхнях, вишукана фурнітура, яку можна знайти виключно в автомобілях Ferrari, ідеальна зборка і підгонка деталей, приголомшливий дизайн. Великої поваги і визнання заслуговує також рішення італійців не використовувати екран мультимедійної системи по центру торпедо, як в майже будь-якій сучасній машині та інших моделях Ferrari зокрема, натомість необхідне табло додане до приладової панелі перед водієм. Певна річ, у вигляді опції доступна фірмова фішка Ferrari – це маленький горизонтальний екран з актуальною інформацією навпроти переднього пасажира.

3. Aston Martin Vantage

Трійка лідерів цієї добірки традиційно віддана автомобільній промисловості Англії – Aston Martin, Bentley, Rolls-Royse… Так уже сталося, що сучасна автоіндустрія Сполученого Королівства складається виключно з преміальних та люксових компаній та виробників знакових і, знову ж таки, ексклюзивних спортивних автомобілів. Одним з таких є купе / родстер Aston Martin Vantage. Машина зазнала суттєвого рестайлінгу в 2024 році, який змінив як дизайн екстер’єру, так і цілу архітектуру торпедо в салоні. Тепер тут використовується власна медіа система Aston Martin, з широким екраном, який вишукано вписаний під центральні дефлектори обдуву.

2. Bentley Continental

Люксове купе або кабріолет Bentley Continental пропонує салон, гідний найвищих похвал. Крісла повнорозмірної англійської 2-дверки обіймуть вас так, що ви вмить відключитеся від зовнішнього світу. Принюхайтеся до запаху дорогої шкіри, оцініть першокласне дерево та розслабтеся з ексклюзивною аудіосистемою Naim. Як тільки ви запустите могутній бензиновий двигун 4.0 турбо V8 або 6.0 турбо W12, панель над кліматичною системою розвернеться до вас екраном мультимедіа або такою ж панеллю, проте вже з трьома аналоговими шкалами. Розкішно і дуже захоплююче!

1. Rolls-Royce Phantom

Безальтернативним переможцем у номінації «найкращий салон в автомобільній індустрії» ми в mmr.net.ua  вважаємо седан Rolls-Royce Phantom. Як його тільки не називають: Його Величність, найкращий автомобіль у світі, найкращий седан у світі… Хай там як, але тягатися з унікальністю і довершеністю автомобілів даної англійської фірми нікому не під силу. У тому, що стосується інтер’єру – тим паче. Тут навіть нічого описувати, адже все ясно і так. Лише зазначимо, що екран мультимедіа у Rolls-Royce Phantom за допомогою кнопки можна опустити кудись в надра торпедо, щоби він не привертав зайву увагу, коли у ньому немає потреби.


Не пропустіть