Український мобільний оператор запускає оплату паркування по СМС

Український оператор мобільного зв’язку компанія Київстар та комунальне підприємство Київтранспарксервіс підписали меморандум про співпрацю у сфері впровадження інноваційних послуг для автомобілістів і мають намір запустити послугу плати за парковку в Києві через СМС для абонентів оператора.

Про це повідомили у Київстарі, передають Українські новини.

Щоб скористатися послугою, абоненту достатньо буде відправити СМС-запит зі свого телефону на виділений номер. Плата за паркування зніметься з мобільного рахунку абонента.

Скористатися послугою зможуть не тільки власники смартфонів, але і власники будь-яких моделей телефонів, оскільки для цього не потрібно завантажувати ніякі додатки, проходити авторизацію тощо.

“СМС-парковка вже давно діє в європейських країнах. Зокрема, в країнах Скандинавії майже 80% розрахунків за цей сервіс здійснюється за допомогою СМС”, – зазначила начальник відділу з розвитку послуг мобільної комерції Київстару Леся Запорожець.

Відзначається, що послуга стане доступна абонентам Київстар найближчим часом, а після запуску проекту у столиці ця можливість буде запропонована в інших великих містах України.

Нагадаємо, що раніше в Києві запустили сервіс оплати парковки смартфоном через сервіс Приват24.

Джерело biz.nv.ua

Не пропустіть