Компанія Dacia планує створити електромобілі економ-класу

Керівник європейської філії автомобільного концерну Dacia на мотор-шоу в Франкфурті повідомив, що незабаром планує створити електромобілі економ-класу.

Перший автомобіль може з’явитися у продажу через 3-4 роки. Компанія пропонує кілька варіантів таких електрокарів. Базова версія – машина з літій-іонними акумуляторами на 11 кВт, яких вистачить на 125 км. Її передбачувана ціна 9 тисяч євро. А купити топовий варіант з запасом ходу 500 кілометрів і батареєю 45 кВт можна буде за 26 тисяч євро.

Куглер підкреслив, що вони знаходяться в альянсі Nissan-Renault. Це дає їм доступ до новітніх технологій і дозволить виробляти якісні автомобілі за мінімальною ціною. Причинами переходу на електротягу директор назвав тенденції сучасного автомобілебудування і необхідність конкурувати на світовому ринку.

Крім того, Dacia приступила до розробки машин, оснащених новітньою системою автономного пілотування. Вона має такі можливості, як автоматичне гальмування при виявленні перешкоди, паркувальний помічник, адаптивний круїз-контроль.


Не пропустіть